Αντλίες θερμότητας

Αντλίες θερμότητας (0)

Αντλίες θερμότητας ονομάζουμε τις συσκευές που μας παρέχουν την δυνατότητα να μεταφέρουμε ενέργεια από έναν χώρο χαμηλής, σε έναν χώρο υψηλότερης θερμοκρασίας.
Οπως ακριβώς δηλαδή στην υδραυλική, το νερό πηγαίνει μόνο του (ρέει) από το ψηλό σημείο στο χαμηλό (λόγω βαρυτητας) και χρειαζόμαστε μια αντλία νερού για να κάνουμε την αντίστροφη κίνηση (να ανεβάσουμε το νερό ψηλά), έτσι και η θερμότητα, "ρέει" από μόνη της από το σώμα υψηλής θερμοκρασίας (ζεστό) στο σώμα χαμηλότερης θερμοκρασίας (κρύο) και χρειαζόμαστε μια "αντλία θερμότητας" για να αντιστρέψουμε την κίνηση της ενέργειας και να την μεταφέρουμε από την χαμηλή θερμοκρασία (κρύο) στην υψηλή (ζεστό).

Υποκατηγορίες

Atlantic

Atlantic (8)

Ο Γαλλικός οίκος ATLANTIC διαθέτει πολυετή τεχνογνωσία στις αντλίες θερμότητας αέρος – νερού και κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις σε πωλήσεις στην Γαλλική αγορά.

Στην Ελληνική αγορά διαθέτει μία μεγάλη γκάμα αντλιών θερμότητας διαιρούμενου τύπου split ή monobloc με τεχνολογία inverter υψηλής απόδοσης από 4 έως 16 kW για ψύξη και θέρμανση.

Το βασικό πλεονέκτημα των αντλιών θερμότητας Atlantic είναι ο μοναδικής τεχνολογίας ελικοειδής σωληνωτός εναλλάκτης θερμότητας αντιστρόφου ροής που μεταφέρει της ενέργεια από το ψυκτικό μέσο στο νερό, ο οποίος είναι κατοχυρωμένος με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.
Ο εναλλάκτης είναι ενσωματωμένος εντός ενός δοχείου αδρανείας ώστε να αποδίδει σε όλη του την επιφάνεια προσφέροντας πολλά πλεονεκτήματα.

Προβολή άρθρων...